Hukkasiini® paljasjalkakengät testissä

Paljasjalkakenkien suosio kasvaa kasvamistaan, kun tietoisuus niiden eduista perinteisiin kenkiin verrattuna lisääntyy. Parhaimmillaan jalkaterät toimivat elastisesti, täydellä liikelaajuudellaan ilman kenkiä tai vaihtoehtoisesti paljasjalkakengissä. Erityisesti varpaat kiittävät!

Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia päästä testaamaan Hukkasiinien paljasjalkakenkiä. Arvostan suuresti niiden ekologisuutta, kotimaisuutta ja käyttömukavuutta. Kengissä käytettävä nahka on teollisuuden ylijäämänahkaa ja kengät tehdään Suomessa käsitöinä Voikkaan verstaalla. Materiaalit tulevat Euroopan alueelta.

Hukkasiini Keponen suklaanruskea ylhäältä päin

Ensimmäisenä tuotteen pakkauksesta poistamisen yhteydessä yllättää niiden keveys: Italiassa valmistettu vaahtokumipohja yhdistettynä aitoon nahkapäälliseen antaa tuotteelle hyöhenenkevyen tunteen. Pohja on myös erinomaisen rullautuva, eikä kiertolöysyyttä liene tarvitse mainitakaan. Hauskaa on se, ettei kengässä ole erikseen välipohjaa: 4 mm pohja (Keponen) on täysin riittävä ja miellyttävä kävellä myös epätasaisella alustalla. Maan muodot tuntuvat mukavasti pohjan läpi, mutta terävät kivet eivät pääse suoraan iskemään jalkapohjaan. Hukkasiineja on saatavilla myös 6 mm pohjalla, jolloin pohja on vielä hivenen hellempi etenkin tottumattomalle paljasjalkakenkäilijälle. Mallinimi on silloin Lokoisa.

Jalkaan laittaessa tuntuu kuin vain sukka olisi jalassa; niin mahtavasti kenkä istuu jalkaan. Nahka antaa periksi sen mitä tarvitsee ja muilta osin suojaa jalkaterän roiskeilta ja rapakoilta. Kenkä on niin miellyttävä, ettei aina edes sukkia viitsi laittaa jalkaan – hyvin pärjää pelkästäänkin. Koon valinnassa kannattaa olla tarkkana, sillä liian iso kenkä saattaa hieman hölskyä jalassa. Toki näppärällä nyörikiristyksellä pienen liikkumisen saa hallintaan, mutta suosittelen jalkapohjan huolellista mittaamista ennen kenkien tilausta.

Ulkonäöllisesti parasta on Hukkasiinien persoonallisuus! Ei ole montaa kenkää, jonka saa tilattua juuri haluamallaan värillä ja tyylillä, paljasjalkakengistä puhumattakaan. Tyyli on myös sellainen, jolla viitsii mennä arjesta juhlaan, kokouksista illanviettoihin. Ja aina jalkaterät kiittävät! Erityisesti tykkään omaperäisestä kiristysmekanismista ja persoonallisesta leikkauksesta.

Sivukuva Hukkasiini Kepoinen ruskea

Parhaiten Hukkasiinit sopivat kävelyyn, oleskeluun, tallusteluun, poluille, kaupunkiin, kahvitteluun, teehetkiin ja rentoon illanviettoon. Kuitenkin polkujuoksuun suosittelen eri kenkiä (sekin on testattu).

Juuri sinulle sopivat Hukkasiinit saat tilattua kotitoimituksella verkkokaupasta tai hakemalla suoraan Voikkaan tehtaalta Kouvolasta.

Videoesittely Hukkasiineista

Tutustu vielä tarkemmin Hukkasiineihin osoitteessa https://hukkasiini.fi/ ja tee luontoa ja varpaita kiittävä kenkävalinta.

Ei muuta kuin mukavaa alkanutta kesää!

Niilo

4 kommentti tähän julkaisuun: “Hukkasiini® paljasjalkakengät testissä

 1. Kiara

  Hukkasiinit on kyllä 💗

  Etsin viisi vuotta nättejä, kivoja, mun jalan myötäisiä kävelykenkiä kesäksi, ja näissä nuo ominaisuudet yhdistyy. Itselläni on ne paksummalla pohjalla olevat, olen kenkien suhteen sekakäyttäjä, kunhan päkiä on tarpeeksi leveä. Suosittelen.

  Vastaa
  1. Niilo Artikkelin tekijä

   Hei,

   Kiva kuulla, että olet löytänyt Hukkasiineista sinulle sopivat kengät! Tuntuma jaloissa on kyllä yksi parhaista, mitä olen koskaan kokenut.

   Niilo

   Vastaa
 2. Arja H.

  Hukkasiineja olen käyttänyt jo kahden kesän ajan. Ihan parhaat jalkineet monessakin mielessä.
  Hukkasiinit jalassa ei tosiaankaan muista, että kenkiä edes on, niin kai se pitäisi ollakin. Kenkien tulisi olla niin mukavat jalassa, että niitä ei tule ajateltua.
  Paitsi tietysti sen vuoksi, että Hukkasiinit ovat niin kivan näköiset. Ja mahdollisesti ihan omien toivevärien mukaan tehty.
  Hienoa on kulkea suomalaisissa käsintehdyissä kengissä.
  Suosittelen!

  Vastaa
  1. Niilo Artikkelin tekijä

   Hei,
   Samoilla linjoilla olen! Parhaimmillaan kenkien jalassa olemista ei edes huomaa, ja tähän Hukkasiinit vastaavat hyvin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *